Om mig

En kort presentation

Född 1974, bor i ett rött litet hus tillsammans med min familj utanför Nässjö i Småland. Utbildad civilekonom vid Linköpings universitet. Smulpajsälskare, hundägare och ponnyfantast. Dricker helst chaite, men det funkar även med mjölk med lite kaffe i.

Allt startade med med en röd Olivetti skrivmaskin, mammas gamla, som jag hamrade fram mina första alster på.

Jag har alltid känt ett behov av att uttrycka mig i skrift, men vägen till att få en roman publicerad har varit långt ifrån rak. Första gången någonting jag hade skrivit var i tryck, var en novell i tidningen Min Häst när jag var tretton år. Den översattes till finska (!) året därpå.

Under gymnasietiden blev det ett par noveller till. Därefter kom studietiden och jag skrev tentor i företagsekonomi, nationalekonomi, statistik och juridik. Efter det karriär med resultatanalyser på valutor, räntor och månadsutfall. Sedan småbarnsår då det mest blev handlingslistor eftersom jag tycktes oförmögen att komma ihåg någonting som inte stod på en post-it-lapp.

Några år senare provade jag att vara frilansskribent och skrev reportage till de flesta svenska heminredningstidningarna och en hel del nordiska. Sedan kom det ikapp mig, det skönlitterära skrivandet. Det hade legat och grott i bakhuvudet hela tiden.

Och nu är det historiska romaner mitt hjärta klappar för. Någonstans har jag sett rådet att skriva det man själv helst önskar läsa, och det är precis vad jag har gjort.

Varför skriver jag om det jag gör?

Så länge jag kan minnas har jag varit intresserad av historia. Jag har två favoritperioder: den gustavianska tiden (i slutet av 1700-talet) och andra världskriget (1940-talet). Exakt vad som fascinerar mig med dessa två perioder vet jag inte, bara att jag slukar det mesta som skrivs om dem.

Författarporträtt

Alla som debuterar får äran att skriva ett porträtt om sig själva och sitt skrivande, som publiceras i Svensk Bokhandels katalog. Mitt bidrag kommer du att hitta här när boken har släppts.