Recensioner

En väv av lögner


Louise (Bokus.com):

En makalöst gripande berättelse! […] En fantastisk läsupplevelse som väckte min sanna, bladvändande läsglädje!


anna (bokus.com):

Boken är mycket välskriven och lättläst. Miljöerna är målande beskrivna […].


maja (bokus.com):

Fägerskjölds sätt att skriva och koppla bokens dåtid till nutid är fantastiskt. Och hur berättelsen knyts samman efter sidor av försök att lista ut hur boken ska slutas. Att efter bokens slut inte kunna sluta tänka på den. Där tankar om vad som var sant och inte hängde kvar. Hur allting hängde ihop, vilket är något som hänt varje gång efter en bok av Fägerskjöld är avslutad. Sättet att skriva håller läsaren på tårna och man ville bara börja på nästa kapitel.


Recension btj-häftet nr 7/2023:

Kristin Fägerskjöld har gett
liv åt en historisk person med ett äventyrligt liv och resultatet har blivit en mycket bra historisk roman.
Betyg 4/5

Svarta vingar


recension btj-häftet NR 1/2022:

Fägerskjöld skriver medryckande, vare sig kapitlet handlar om Disas städning eller Ilses spionarbete så flyger man genom sidorna. […] En sträckläsarbok som håller fast läsaren till sista sidan.
Betyg 4/5


ölandsbladet, 12 mar 2022:

Kristin Fägerskjöld skildrar med stor inlevelse 1940-talets vardagsliv. Det är nästan så man tror, att hon haft journalisten och författaren Jolo (Jan Olov Jonsson 1920-74) till läromästare. Hon beskriver lika vaket och detaljerat hur civilsamhället påverkades, hur de inkallade värnpliktiga och hemvärnsmännen och lottorna levde.


brijreads (instagram):

Kristin har lyckats med ännu en underbar bok med kvinnor i fokus och intressanta karaktärer som man får lära känna på djupet och får en insikt i deras vardagsliv. Spänning, mystik och romantik! En riktig bladvändare som jag varmt kan rekommendera!


i min bokhylla (instagram):

Svarta vingar är en väluppbyggd och trovärdig spionhistoria som har ett starkt driv framåt och praktiskt taget omöjlig att släppa. Med skickligt gestaltade karaktärer är Svarta vingar ett perfekt avslut för Kristin Fägerskjölds romansvit Krigets kvinnor…

Nattens färger


recension btj-häftet NR 3/2021:

Fägerskjöld placerar läsaren i 40-talets Frankrike lika enkelt som i 70-talets Sverige och det känns aldrig som en historielektion – snarare en reflektion över vad det är att vara medmänniska och vad en familj kan vara.
Betyg 4/5


expressen söndag, nr 8/2021:

Boken följer Elsa och Vivianne i flera decennier i två länder, det är en fängslande berättelse med många bottnar, både historiskt och psykologisk. En pärla du inte får missa!


Göteborgsposten, 7 mar 2021:

Fägerskjöld väver effektivt ihop berättelsen där de två tidsplanen närmar sig varandra för
varje pusselbit. Hon beskriver krigets förödelse ur olika perspektiv och en kvinnas jakt på
sanningen om sig själv med samma övertygelse, och förflyttar sig mellan olika länder och
decennier.


boktanten (instagram):

Nattens färger är en lättläst bladvändare och jag var fast redan efter några sidor. […] Kristin Fägerskjöld har skrivit ytterligare ett mästerverk. Hon släpper små pusselbitar här och där som alla hittar sin plats lite senare i boken. Karaktärs- och miljöbeskrivningarna såväl som de känslomässiga är nyanserade och välskrivna.
Betyg 5/5

Klar himmel


borås tidning, 8 jun 2020:

Författaren lyckas bra med att gestalta de olika tidsepokerna, i synnerhet slår mig miljöskildringen av Stockholm och livet på en förläggning i England under 1940-talet som trovärdiga och genuint intressanta. […] Här finns en del fina scener, och skildringen av ett samhälle i ångest har relevans idag.


dast magazine:

Handlingen är intelligent och annorlunda, och författaren tecknar detaljerade och trovärdiga porträtt av de tre kvinnorna. Hon beskriver också målande 40-talsmiljöerna med ransonering och detaljer som lyser som utropstecken. Boken är fascinerande med ett bra tempo rakt igenom, och Kristin Fägerskjölds sätt att skriva imponerar.


johannas deckarhörna (instagram):

Det är just de känslomässiga skildringarna av allt kvinnorna tvingas förhålla sig till som bär romanen, tillsammans med värmen i karaktärsteckningarna. Det är lätt att engagera sig i huvudpersonerna och Klar himmel är en bok som låter läsaren svepas med och förflyttas i tid och rum. Kristin Fägerskjölds debut lovar gott för alla oss som uppskattar historiska romaner.
Betyg 4/5


brijreads (instagram):

Boken är välskriven med trovärdiga karaktärer som kommer att stanna kvar hos mig länge. […] Detta är en stark och gripande debutroman om sorg, kärlek, vänskap, relationer och förluster i en verklig bakgrund av andra världskriget.
Betyg 4/5

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com