Startproblem

Jag befinner mig i skärgården nu, semestern pågår och så även redigeringen för min roman. Allting är knastertorrt och just idag är det skogsbränder på 37 ställen i Sverige, enligt Aftonbladet. Även min prolog är lite torr, har jag börjat inse. Jag måste fila på den och läser allt jag kommer över om Hur Man Startar Sin Roman.

Det gäller att koka ner texten så att den blir koncentrerad och perfekt. Än så länge känns det mest som om det är min hjärna som kokar. Den är lätt pocherad nu.

Jag vet vad jag ska ha med i prologen. Prologen sätter tonen, förklarar vad hela boken handlar om, och det går sedan som en röd tråd, ända till sista sidan. Problemet är vad som ska bort.

Skippa det här med prolog helt och hållet! är ett tips jag läser. Det vore ju synd, tycker jag, för då blir inte min introduktion vad jag hade tänkt mig. Jag är nog envis och tänker behålla prologen. Ska bara se till att den verkligen kokar först, och inte bara står och sjuder.


Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

%d bloggare gillar detta: