En statusuppdatering

Det känns som om det var i ett annat liv jag skrev på kontraktet för ”Klar himmel”. Var det bara i höstas? Jag tycker tiden har gått så otroligt långsamt. Men nu har det äntligen börjat röra på sig lite.

I juni fick jag tillbaka manuset från redaktören för första gången och gjorde en hel del redigeringar. Ändrade om kapitelstrukturen och fick stryka en del ”darlings”. Skrev några nya kapitel. Nu har jag skickat tillbaka det för en ny omgång feedback och jag får tillbaka det om ytterligare några veckor.

Jag trodde att jag skulle vara tämligen trött på historien vid det här laget, men den proffsiga feedbacken från redaktören gjorde att jag tog mig an arbetet med massor av energi. Jag tycker att texten lyfter sig, och jag hoppas att redaktören instämmer!

Nästa punkt på agendan är att skriva en baksidestext och den text som ska vara med i förlagets vårkatalog, där jag och boken presenteras. Max 200 ord. Det är ju en droppe i havet när man har skrivit nästan 120 000 ord i manuset, men det är ändå jättesvårt.

Vad kan jag egentligen säga om boken? Att den är si eller så? Och hur kan jag förklara handlingen utan att ge några spoilers?

Senare i sommar ska jag också ta författarporträtt. Det ser jag INTE fram emot. Jag blir aldrig bra på bild! Till hösten ska ett omslag tas fram. I början på december går hela härligheten i tryck. Dit känns det fortfarande som en evighet…

Mina sommarplaner är, förutom att redigera ett par vändor till på ”Klar himmel”, att få ut ”Nattens färger” till några testläsare och fortsätta att skriva på det så att det omvandlas från ett råmanus till ett lite mer färdigt manus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

%d bloggare gillar detta: