,

Pinsamma misstag

Jag är glad över att kunna meddela att en del pinsamma misstag nu är eliminerade från min tredje bok Svarta vingar. Sent om sider kom jag iväg till Strängnäs, där romanen utspelar sig, och jag hade den enorma turen att träffa en mycket kunnig Strängnäsbo som delade med sig av sin kunskap och kontakter. På så vis har jag numera skrivit att lottorna i boken utspisar soldater om nätterna på den närbelägna stationen i Åkers Styckebruk istället för i Strängnäs, som jag hade det från början. Till Strängnäs gick bara rälsbuss och således kan alltså inte några tåg med svenska beredskapssoldater ha kommit dit. (Att det förmodligen inte kom några tåg via Åkers Styckebruk heller, om vi ska vara väldigt realistiska och strikt historiska, är en annan sak, men här har jag med en författares rätt antagit att det var så.)

Ett annat misstag som rättats till är att biografen som fanns i Strängnäs hette Royal på hösten 1940. Jag hade en källa som sa att den hette Röda Kvarn 1938, men därefter bytte den alltså namn. Kanske inte så många som hade märkt felet, men rätt ska vara rätt!

Det var himla kul att kliva omkring på gatorna i Strängnäs tillsammans med min man och diskutera huruvida Disa kunde bo på den här gatan, i det här huset, och att hon då susat ner för den här backen på cykeln. Visar er bilder i ett annat inlägg!

Ett konditori förekommer i boken också och fram till mitt besök hade jag hittat på ett namn på det. Nu fick jag veta att det fanns två konditorier i Strängnäs. Ett lite snobbigare och finare och ett mer folkligt. Givetvis går min huvudperson Disa på det sistnämnda! Googlade fram en bild på det. Visst ser det mysigt ut? Som en bonus låg det bara några kvarter från där jag bestämde att Disa skulle bo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

%d bloggare gillar detta: