,

Inlämning av manus

Igår skickade jag in manuset till Svarta vingar en sista gång till förlaget. Nu ska det gå vidare till sättning och därefter korrläsning.

När jag lämnade in Klar himmel tyckte jag nästan att det var sorgligt att säga adjö till karaktärerna och aldrig mer skriva om dem och det tog faktiskt tid att sluta vänja sig vid att jag inte kunde lägga till och dra ifrån på historien längre. Men om jag inte slutar redigera kan det ju aldrig bli någon bok, och då får ni ju inte träffa mina påhittade personer. Det kändes lättare med Nattens färger, då kände jag mig mer ”färdig” med historien. Jag menar inte att jag tyckte att historien var ofärdig eller texten dålig till Klar himmel, men rent mentalt hade jag lättare att släppa ifrån mig min andra bok än den första. Nu med den tredje boken känner jag mig också ”mätt”. Jag har snäppt upp texten rejält, putsat ordval, är färdig med att stuva om handlingen och skruva på dramaturgin. Jag är redo för tryck, helt enkelt (efter att ha åtgärdat det som korrläsaren hittar, naturligtvis)! Det är inte utan att jag blir lite dallrig som en ballong luften gått ur. Svarta vingar finns att köpa från och med mitten av januari men går redan nu att bevaka i bokhandlarna på nätet.

Nu ska jag samla kraft innan jag går vidare med nästa projekt. Samtidigt är det lite vemodigt, för jag säger hejdå till tiden runt andra världskriget och den serievärld jag skapat för de här tre böckerna. Min fjärde bok kommer utspela sig en annan tid och vara helt fristående, men det berättar jag mer om i veckan!

Ett svar till “Inlämning av manus”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

%d bloggare gillar detta: