Sammanfattning av året som gått

En årskrönika borde så klart ha publicerats innan det nya året startat, men det hade jag inte tid med, så jag får istället börja 2022 med det istället.

Det var en hel del spännande saker som hände! Om någon hade bett mig gissa i början av året skulle jag inte prickat in alla rätt. En del visste jag om, som att Nattens färger skulle ges ut och att jag skulle redigera klart manus tre och fyra.

2021 började med att en agent (och nu pratar vi en av de riktigt, riktigt stora) visade intresse för mitt fjärde manus. Efter att ha mailat dem hela texten så föll jag dock på mållinjen vilket kändes snöpligt. Jag skulle så gärna vilja ha en agent som representerade mig och som kunde (försöka) lansera mina böcker utomlands! Men jag tänker att den chansen kan uppenbara sig igen. Det gäller bara att fortsätta ligga i och arbeta för det. Det som därefter hände var att jag blev jag godkänd som medlem i Svenska författarförbundet, vilket jag är stolt över. Det finns nämligen en hel del krav man måste uppfylla för att komma in där.

Under våren skrev jag kontrakt på min tredje bok, Svarta vingar, med LB Förlag och började sedan redigera den tillsammans med bästa redaktören Heléne Jensen under sommaren. Heléne har jag haft till alla mina böcker nu. Det kändes väldigt tryggt och hon är enormt skicklig att jobba med!

Norstedts förlag hörde av sig till mig och var intresserad av mitt författarskap! Det skulle jag aldrig ha kunnat drömma om, men i höstas skrev jag på kontrakt på fjärde boken med dem.

Under årets sista månad gick Svarta vingar till tryck och vi planerar för två releasefester i januari om nu inte det ständigt överhängande hotet, ni vet det där viruset som börjar på c och slutar på orona, sätter stopp för det. Jag håller tummarna för att det blir av för det kändes så snöpligt att inte få ha något annat än ett digitalt event för Nattens färger. Jag vill träffas IRL och skåla för att boken är ute! Jag träffade en enormt viktig person för fjärde bokens vidkommande och lämnade in ett omarbetat manus på det till Norstedts efter detta. Så fort Svarta vingar är släppt kommer jag att berätta mer om det projektet, vilket nog är det mest spännande jag gett mig in på.

På semestern gjorde jag en researchresa till Sörmland och kunde på så sätt rätta en del pinsamma felaktigheter som funnits i Svarta vingar fram till dess. De som kvarstår får jag ta på mig 🙂 Det blev ingen Bokmässa i år heller, men jag fick vara med på Stockholms bokhelg i slutet av augusti och pratade på två seminarium om mitt författarskap. Jag hann också med en boksignering i Eksjö bokhandel.

En viktig sak med att skriva är att få feedback på texterna. Under året har jag fått värdefull input från flera vänner. Jag har också fått äran att läsa utkast på Sara Mohlins ”Frågar åt en vän” som kom ut i höstas och en av Lisa Christensens kommande böcker. Sådant är så enormt kul!

Jag håller tummarna för att 2022 blir ett bra år som fortsätter att överraska mig med roliga saker som rör skrivandet och författandet. Kram och god fortsättning till er alla som läser detta och följer mig här via bloggen, facebooksida och instagram. Tack också för er som läst, recenserat och hört av er till mig på olika sätt under året för att berätta om det. Det värmer så oerhört mycket och jag är så tacksam!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

%d bloggare gillar detta: