,

Några minuter i etern

De senaste två veckorna har jag verkligen utmanat mig själv genom att töja på gränserna i komfortzonen. För andra är det säkert ingen stor grej, men för mig är det väldigt ovant att göra sådana här saker. Vad är det då jag har gjort? Jo, jag har spelat in en podd och varit med i radio.

Vi tar podden först. Det är Lottapodden, som drivs av Svenska Lottakåren, som bjudit in mig till att medverka i ett avsnitt som sändes den 17 februari. Du hittar avsnittet här: Bland lottor och förrädare på Sörmlands regemente. Maria Öst heter kommunikatören bakom podden och hon lotsade mig igenom inspelningen med van hand. Det var extra kul att jobba med Maria på det här sättet, jag har nämligen haft kontakt med henne tidigare eftersom hon var min ”experthjälp” när det kom till att faktagranska lottadelen i Svarta vingar.

I veckan hörde Radio P4 Sörmland av sig och ville ha med mig i en livesändning. Fyra minuter för att prata om mitt författarskap och Svarta vingar specifikt. Hur mycket hinner man på fyra minuter? Jag hann ändå bli rejält nervös. Livesändning… då kan man inte redigera, som vi hade haft möjlighet till när jag var med i podden. Givetvis strulade uppkopplingen också. Det var tydligen ett känt fel på Sveriges radio, jag vet inte om det stämmer men precis när jag skulle ut i sändning så blev allt tyst. Var linan bruten helt? Vad skulle jag göra? Sedan var jag plötsligt med igen men hade ingen aning om vad programledaren sagt då när jag var ”bortkopplad”… Hade förberett några svar och vad jag ville ha fram, men det var helt andra frågor och jag hade ingen möjlighet att leda in samtalet till mina svar. Nåja. Är ändå nöjd med min insats med tanke på att det var premiär för radio. Du hittar sändningen här: Eftermiddag i P4 Sörmland (jag är med ca 1:40 h in i programmet) och även en blänkare om boken här.

Roligt att Svarta vingar blir uppmärksammad i etern, tycker jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

%d bloggare gillar detta: