Författarfotografering

Jag erkänner på en gång att det här med att visa upp sig på bokomslag och förlagens hemsidor är jättejobbigt för mig. Jag hatar att vara med på bild och blir nästan aldrig bra på fotografier. Så klart är det skillnad när man ska förevigas av en proffsfotograf som kan dirigera en fram till rätt pose, men ändå, jag tycker det är otroligt utmanande (och då inte på ett positivt sätt) att gå igenom en fotografering.

Fram med hakan! Ner med axlarna! Vrid huvudet mer åt vänster! Blicken hitåt! Se allvarlig ut. Le! Le ännu mer!!

För några veckor sedan var jag uppe i Stockholm och tog nya bilder eftersom jag kommer med en ny bok på ett nytt förlag. Här presenterar jag två av dem som kommer att användas framöver. Jag känner mig väldigt nöjd med dem. Visst är jag (som de flesta andra på författarporträtt) fixad i håret och sminkad av stylist – jag bär inte såhär mycket makeup varje dag om jag säger så – men det känns ändå som JAG, och det är ju det viktigaste! Vad tycker ni? Visst ser jag lite ut som Jag-är-en-mycket-seriös-författare-som-man-inte-kan-skoja-bort på den första (jag skulle nästan kunna vara en deckarförfattare?) och mjukare och gladare på den andra? Till den kommande boken En väv av lögner, som ju är en ganska hemsk historia om en mordrättegång så tror jag det blir hårdkokta Kristin som kommer pryda omslaget.

På tal om omslag, så hoppas jag att snart få visa er hur En väv av lögner kommer att se ut. Håll ut någon vecka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: