, ,

Härlig release (inklusive recept)

Den 4 maj hade jag release för En väv av lögner och det blev verkligen en lyckad kväll. Som alltid var vi i Nässjö Bokhandel där Jenny tog hand om oss på bästa sätt. Min förläggare Karolina hade åkt ner från Norstedts och ”min” forskare Rebecka hade kommit upp från Lund. Tillsammans pratade vi om hur boken blivit till samt om Helga och vad hon egentligen var för person och hur hon kom att bli som hon blev. Jag hoppas att det skapade ett lässug hos publiken, det kändes så i alla fall. Min lillasyster Åsa hade gjort världens godaste kanapéer som var döpta efter karaktärer i boken. Jag blev överöst med presenter och kände mig så firad och uppskattad. Det betyder enormt mycket ska ni veta.

TACK ALLA SOM KOM OCH FÖRGYLLDE KVÄLLEN MED ER NÄRVARO!

Eftersom det var så många som var nyfikna på recepten kommer här en lista på vad som serverades:

Crostini med getostcreme och blåbär – en skapelse som HELGA fick ge namn åt. En frän lila färg fick alla att haja till och fundera över giftmordskopplingen. Dock garanterat helt ofarlig att äta.

Rågbröd med ädelost, grapefrukt, honungsrostade valnötter och färsk timjan – det här rustika tilltugget döptes till HJALMAR efter Helgas fästman, som stod med båda fötterna på jorden.

Tunnbrödsrullar med philly och bacon – amerikanska INGE fick låna ut sitt namn till dessa försvinnande goda rullar som gick åt som smör i solen.

Krispig krustad med skinkröra och äpple – Munsbitar med syrlig och tillspetsad smak, det självklara valet var att döpa dem efter Helgas svärmor AMALIA.

Fetaost och melonspett – dessa fick heta BILLY efter Helgas amerikanska man. Jag har ingen bra motivering till varför, förutom att jag tyckte att han också borde finnas representerad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

%d bloggare gillar detta: